Профспілки
районів області
Новини ФПО


ІНФОРМАЦІЙНА ДОШКА

Головна / Федерація профспілок області провела семінар-навчання фахівців членських організацій ФПО з питань охорони праці, правової, соціально-економічної роботи профспілкових організацій в умовах воєнного стану
 

   15 лютого поточного року Федерація профспілок області провела семінар-навчання фахівців членських організацій ФПО з питань охорони праці, правової, соціально-економічної роботи профспілкових організацій в умовах воєнного стану.

  Відкриваючи семінар, Голова ФПО Микола  Колесник зазначив, що пріоритетним напрямком роботи ФПО, її членських організацій в умовах воєнного стану, стало надання організаційно-правової та практичної допомоги первинним профспілковим організаціям щодо захисту трудових, соціально-економічних прав спілчан, роз’яснення норм трудового законодавства, безпеки й оплати праці, виплати пенсій, змін в оподаткуванні для профспілкових організацій та членів профспілок тощо. Він наголосив, що основне завдання профспілок - зберегти трудові колективи, не допустити згортання та звуження раніше досягнутих норм і зобов’язань в колективних договорах та угодах, особливо, що стосується питань оплати та умов праці, соціального захисту працюючих. Особливу увагу звернув на необхідність посилення соціального діалогу на усіх рівнях.

  В роботі семінару взяла участь Світлана Анпольська - заступник Голови Федерації профспілок області, директор підприємства ”Профспілкове”.

  З інформацією ”Особливості призначення та виплати пенсій в умовах воєнного стану. Індексація пенсій у березні 2024 року” виступила Оксана Стецюк – заступник начальника відділу контролю за правильністю призначення пенсій управління пенсійного забезпечення, нарахування страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Головного управління Пенсійного Фонду України у Вінницькій області.

  У своєму виступі вона поінформувала присутніх щодо пенсійного забезпечення 434,1 тис. пенсіонерів області, розповіла про особливості призначення та виплати пенсій в умовах воєнного стану, а також про індексацію пенсій у березні 2024 року.

  Головний технічний інспектор праці Апарату ФПО Олександр Волинець виступив з інформацією “Методичні рекомендацій щодо змісту розділу ”Охорона праці” у колективному договорі.

  Фахові роз’яснення присутнім щодо актуальних питань трудового законодавства дав Вадим Дерун - головний правовий інспектор праці Апарату ФПО.

  Про зміни на ринку праці та методичні рекомендації до розділу ”Соціальний захист працюючих” у колективному договорі поінформувала Ірина Степанець - спеціаліст з питань соціально-економічної роботи Апарату ФПО.

  З планом культурно-масових та спортивних заходів ФПО у I півріччі 2024 р. присутніх ознайомила Світлана Демуцька – фахівець з питань гуманітарної роботи Апарату ФПО.

  Учасники семінару взяли активну участь в обговоренні вищезазначених питань, обмінялися думками стосовно подальших дій профспілок в умовах воєнного стану.









 
 
 
ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ ФПО
 

 

Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
Copyright(C) 2010. Федерація профспілок Вінницької області
Всі права захищені.
Дизайн та розробка:
Студія memCrab