Профспілки
районів області
Новини ФПО


ІНФОРМАЦІЙНА ДОШКА

Головна / Семінар-навчання фахівців членських організацій ФПО з питань охорони праці, правової, соціально-економічної роботи профспілкових організацій в умовах воєнного стану
 

28 вересня поточного року Федерація профспілок області провела семінар-навчання фахівців членських організацій ФПО з питань охорони праці, правової, соціально-економічної роботи профспілкових організацій в умовах воєнного стану.

  Відкриваючи семінар, перший заступник Голови ФПО Тетяна  Побережна зазначила, що пріоритетним напрямком роботи ФПО, її членських організацій в умовах воєнного стану, стало надання організаційно-правової та практичної допомоги первинним профспілковим організаціям щодо захисту трудових, соціально-економічних прав спілчан, роз’яснення норм трудового законодавства, безпеки й оплати праці, виплати пенсій, змін в оподаткуванні для профспілкових організацій та членів профспілок тощо. Вона наголосила, що основне завдання профспілок - зберегти трудові колективи, не допустити згортання та звуження раніше досягнутих норм і зобов’язань в колективних договорах та угодах, особливо, що стосується питань оплати та умов праці, соціального захисту працюючих.

  В роботі семінару взяла участь Світлана Анпольська - заступник Голови Федерації профспілок області, директор підприємства ФПО ”Профспілкове”.

  З інформацією ”Особливості призначення та виплати пенсій в умовах воєнного стану. Новації у пенсійному законодавстві та соціальному страхуванні” виступила Антоніна Швець – заступник начальника управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області. У своєму виступі вона поінформувала присутніх щодо пенсійного забезпечення 434,8 тис. пенсіонерів області, розповіла про перерахунки пенсій у I півріччі 2023 р., про збільшення мінімальних пенсійних виплат для різних вікових категорій.

  Головний технічний інспектор праці Апарату ФПО Олександр Волинець виступив з інформаціями: ”Про стан виробничого травматизму на підприємствах Вінницької області за 8 місяців 2023 р.”; ”Алгоритм дій представників профспілок під час розслідування нещасних випадків в умовах воєнного стану”. Учасникам семінару було роздано методичні рекомендації з вищеозначених питань.

  Фахові роз’яснення присутнім щодо особливостей регулювання трудових відносин в умовах воєнного стану дав головний правовий інспектор праці Апарату ФПО Вадим Дерун.

  Про основні положення законопроекту № 9510 ”Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення захисту вимог працівників щодо виплати заборгованості із заробітної плати, в тому числі у випадку неплатоспроможності роботодавця”, головні державні соціальні стандарти та гарантії у проекті Держбюджету на 2024 рік, а також рівень оплати праці присутніх поінформувала Ірина Степанець - спеціаліст з питань соціально-економічної роботи Апарату ФПО.

  Учасники семінару взяли активну участь в обговоренні вищезазначених питань, обмінялися думками стосовно подальших дій профспілок в умовах воєнного стану.










 
 
 
ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ ФПО
 

 

Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
Copyright(C) 2010. Федерація профспілок Вінницької області
Всі права захищені.
Дизайн та розробка:
Студія memCrab